ELAN VITALIS
Elan Vitalis je življenjska energija, zavedanje našega obstoja in namena, ki nas žene, da uresničujemo svoje sanje in posegamo po zvezdah.

Maja.Horvat.Lampe@elanvitalis.si

KAKO UGOTOVITI KAJ SI ZARES ŽELIM?

Med svetovanjem ljudem opažam, da jih ima veliko težave s pomanjkanjem motivacije na tem ali onem področju. Človek, ki ima cilje, ima motivacijo. Problem nastane, ko mi nekdo reče, da sploh ne ve, kaj si želi. Da razčistimo: ne verjamem, da obstaja človek, ki si ničesar ne želi. Vendar je treba včasih te želje, cilje ponovno odkriti ali pa jih spremeniti in z njo pride tudi motivacija.

Obstaja zelo preprost način kako ugotoviti kaj si zares želiš! Ne verjameš?
Pomisli na ljudi, ki jim zavidaš. Sedaj ugotovi zaradi katerih njihovih lastnosti, lastnine, ipd. jim zavidaš.

Vse, kar moraš sedaj narediti je, da si postaviš cilj in poskušaš čimbolj razviti te lastnosti pri sebi ali priti do določenega položaja ali pridobiti določeno lastnino! Preprosto, ne? Sliši se že, ampak ni čisto tako. Ko pridobiš določeno vrlino, položaj, izpolniš nekatere svoje sanje, želje, cilje, zaradi kateri si bil prej zavisten drugemu, zavist izgine. Upam, da bo po tej preposti vaji v Sloveniji nekaj manj zavisti med ljudmi. 😉 Malo za hec (no, malo resnice pa je le v tem).

Zdaj pa bolj resno- Druga vaja, ki pa jo lahko naredite pa je, da pomislite kaj najraje počnete in bi to počeli tudi, če zastonj. Kaj je vaša strast? Ko boste imeli dovolj časa, na prazen list ali v dokument na računalniku napišite vse stvari, kar najraje počnete in kaj so vaša zanimanja. To napišite po alinejah (točkah, na kratko). Ob tisti točki, kjer boste začutili največ čustev, nekateri celo zajokajo, tam je vaše življenjsko poslanstvo.

Sama verjamem, da ima ČISTO VSAK ČLOVEK SVOJE ŽIVLJENJSKO POSLANSTVO, SVOJ NAMEN, samo odkriti ga je treba. Srečno!

Comments are closed.