ELAN VITALIS
Elan Vitalis je življenjska energija, zavedanje našega obstoja in namena, ki nas žene, da uresničujemo svoje sanje in posegamo po zvezdah.

Maja.Horvat.Lampe@elanvitalis.si

SAMOANALIZA IN NAČRTOVANJE CILJEV

V knjigi Družine (Eia Asen) sem dobila pravo spodbudo, da sem le začela pisati. V njej je VAJA ZA SAMOPOČ: NARIŠITE SVOJE ŽIVLJENJE z namenom, da ocenimo, kdo oz. kaj nam je pomembno v življenju. Čisto lahko je -potrebujete le par minut, papir in svinčnik! In že gremo:

  1. Narišite velik krog, ki sega skoraj do roba lista. Krog predstavlja vaše zdajšnje življenje in družino.
  2. Narišite majhen krog v sredino velikega kroga in vanj vpišite JAZ. Okrog narišite druge majhne kroge in vanje vpišite ljudi (žive ali pokojni), domače ljubljenčke, dejavnosti in stvari, ki vam trenutno veliko pomenijo.
  3. Majhne kroge lahko rišete v veliki krog, zunaj njega, so manjši, malo večji, lahko se dotikajo, prekrivajo, so na meji kroga, blizu ali daleč od vas, glede na to koliko vam pomenijo ljudje, stvari, ki jih predstavljajo.
  4. NAJPOMEMBNEJŠE: poglejte in razmislite: Ali se vam vaše življenje zdi izpolnjeno ali prazno?

Kako si razlagate način razporeditve krogov?

Zdaj pa sliko dopolnite, povečajte kakšen krog, kakšnega zmanjšajte ali na sliko narišite še kakšen krog, ki predstavlja cilj, ki bi bolj izpolnil vaše življenje.

Dobra vaja, kjer lahko ugotovite kateri ljudje, hobiji, interesi so zelo prisotni v vašem življenju, kateri so manj pomembni, kaj si želimo in kakšne spremembe si želimo. Pomaga nam tudi postaviti nove cilje in osmisliti naše življenje.

Veliko veselja pri reševanju in nove energije želim!

Comments are closed.