ELAN VITALIS
Elan Vitalis je življenjska energija, zavedanje našega obstoja in namena, ki nas žene, da uresničujemo svoje sanje in posegamo po zvezdah.

Maja.Horvat.Lampe@elanvitalis.si

Kako sem ostal zdrav zadnjih 12 mesecev

Po nasvetu prijatelja, sem tudi sam preizkusil preprosto metodo, kako ostati zdrav skozi vse leto. Brez večjih sprememb vsakdanjika sem ostal zdrav zadnjih 12 mesecev (od septembra 2009).

Rezultat je odličen – nobenega prehlada, vročina, viroze ali katerekoli druge oblike letnih bolezni. Kljub rednemu druženju s prijatelji in poslovnimi sodelavci, ki so praktično en za drugim obolevali za gripo in prehladom.

In kaj sem naredil?

Vsako jutro sem si v kozarec natočil 2 decilitra mlačne vode in vanj stisnil polovico limone. Med srkanjem te limonade sem pojedel še žlico medu. To naredim takoj ko vstanem, na tešče.

Vsak dan, brez izjeme!

Temu obredu pravim kar “kislo-sladko” jutro. In ker, priznam, se ne prehranjujem ravno najbolj zdravo (včasim me prime neustavljiva želja po hitri hrani in sladkanih gaziranih pijačah), me je učinek te “kislo-sladko” metode zelo presenetil. V svoji prehrani nisem spremenil ničesar, nisem začel več telovadit ali kakorkoli drugače spremenil načina svojega življenja. Le dodal sem 2 dcl. tople limonade in žlico medu – vsako jutro.

Prvih nekaj dni me je okus limone zjutraj motil in sem limonado komaj spravil dol po grlu. Med je še nekako šel, limonada pa zelo težko.

Po dveh tednih tega mučenja sem začel opažati razliko. Okus limone me ni več motil, lahko bi rekel, da mi je začel prijati. Pa tudi veliko bolj zbran in buden sem postal, ko sem spil limonado in pomuzgal žlico medu.

Po kakšnem mesecu uživanja jutranje limonade z medom, sem imel ta obred za “svojega” in ga celo pogrešal, če sem ga kako jutro pozabil! Pravijo, da lahko v 30 dneh osvojiš ali se znebiš katerekoli navade. To lahko potrdim.

Če želiš preizkusiti tole “sladko-kislo” metodo, potem je jutri zjutraj naboljši čas! Danes je 21. september in smo na pragu jeseni. Začelo se bo mokro in hladno vreme in s tem povezana prehlad in gripa.

Trideset dni od danes bomo 21. Oktobra. Takrat bo lahko že zelo hladno in vlažno. Pričakujemo lahko prve prehlade in vročine. Naredi si uslugo in si naslednjih 30 dni vsako jutro pripravi tale sladko-kisli napitek in opazuj svoje počutje.

Vsako jutro si naredi 2 dcl. tople limonade in pojej žlico medu. Škodit ne more, pomaga pa lahko zelo.

Comments are closed.