ELAN VITALIS
Elan Vitalis je življenjska energija, zavedanje našega obstoja in namena, ki nas žene, da uresničujemo svoje sanje in posegamo po zvezdah.

Maja.Horvat.Lampe@elanvitalis.si

Vsak ima svojo definicijo kvalitetnega življenja. Za nekoga je to bogastvo, za drugega umirjeno družinsko življenje, za tretjega globoka vera ali duhovno bogato življenje. Sami si ustvarjamo svojo definicijo in tudi svoje življenje. Kako? S svojimi mislimi. Zakaj se nam zdi, da nekomu uspe vse, česar se loti in da ima srečo na vseh področjih življenja, drugi pa ima povsod smolo?

Svoje življenje živimo v svojih miselnih okvirih. Naredimo preprosto vajo in se v mislih preselimo 10 let v prihodnost. Kakšni smo videti? Kako poteka naš dan? Kdo je okrog nas in kaj delamo? Poskušajmo si predstavljati. Tako vidimo v kakšno prihodnost nas peljejo naše misli in s tem spoznanjem dobimo moč, da lahko začnemo spreminjati tisto, kar nam ni všeč.

Naša prihodnost je odvisna od naših misli. Saj veste, da če stojite na mrazu ali na prepihu in verjamete, da se človek tako prehladi, se res boste. Brala sem o človeku, ki je naredil vse stvari, za katere so govorili, da povzročajo prehlad, pa ni zbolel, zakaj? Ker to verjetje ni bilo del njegovega razmišljanja.

Stvari o katerih pogosto razmišljate, privlačite v svoje življenje. Če pogosto razmišljate o lastnem pomanjkanju denarja, privlačite še več pomanjkanja. Če pogosto razmišljate, kako ste nesrečni in kako vam nič ne gre, vam še naprej nič ne bo šlo. Če razmišljate, da se vam vedno v življenju dogaja smola in vedno srečujete napačne ljudi, boste še spoznali še več takih. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste kupovali en tip avta in takrat na cesti videvali zelo veliko takih avtomobilov? Lahko temu rečete, da enako privlači enako ali pa da smo pač bolj pozorni na določene stvari. Vendar, če je res tako preprosto in je razlika samo v tem kako vidimo svet, torej ali damo gor roza ali črna očala, zakaj ne bi poskusili? Vsak si želi biti srečen in res je tako preprosto.

Zakaj revni ostanejo revni in bogati ostanejo bogati? Čeprav vmes celo bankrotirajo, se hitro ponovno znajdejo med bogatimi. Boste rekli- zaradi vez in poznanstev, kjer si lahko sposodijo denar. Dobro, in zakaj po raziskavah revnejši ljudje, ki zadanejo na loteriji, kmalu ostanejo brez njega in ponovno postanejo revni, bogati pa lahko iz malega ustvarijo miljonsko podjetje? Zaradi načina razmišljanja in seveda zaradi znanja, kako ravnati z denarjem. Ne bojijo se tvegati, vendar vedo kdaj tvegati in kdaj ne, saj so raziskali razmere, poleg tega so jih vzgajali brez strahu, da bi bili brez denarja in si upajo slediti svojim sanjam. Nižji in srednji sloji prebivalstva delajo šole, da bi dobili stabilno, dobro plačano službo, ki ni nujno, da jih veseli. Bogati si upajo slediti svojim sanjam in delajo šole ali pa ne in si upajo biti ustvarjalni, učijo na napakah v družinskem podjetju ali pa ustanovijo svoje podjetje. Vedo, da je poraz zgolj način, da se učimo na svojih napakah in se postavijo nazaj na noge, revnejši pa se bojijo sploh poskusiti, da ne bi propadli.

Torej, kako začeti? Premagujte svoje strahove. Najprej razmislite kaj bi počeli, če bi imeli dovolj denarja, da vam zanj ne bi bilo treba delati. Kje so vaši talenti, v čem izstopate? Sedaj pa verjemite vase, da vam bo uspelo. Včasih je to težko, sploh, če v svoji bližnji okolici nimate nikogar, ki bi vas resnično podpiral v vaših željah, ciljih in sanjah, vendar je dovolj, da verjamete vase in vzamete vsak dan posebej. Če razmišljate o pomanjkanju denarja, si prestavljajte, da k vam prihaja velika količina denarja. Če ste samski in nesrečni, se osrečite tako, da greste v družbo, si najdete hobi. Saj poznate rek: “Kdor sebe ne ljubi, ne more ljubit drugega.” Ko boste sami sebi všeč in se boste imeli radi, boste žareli in vsak bo želel biti v vaši bližini. Če pa ste večinoma časa žalostni, to ljudje začutijo.

V začetku bo težko, vendar si ponavljajte:”Zmorem, zmorem!” in ne pozabite, da je pozitivno razmišljanje nalezljivo! Opazujte svojo okolico. Kar naenkrat se bodo okrog vas začeli nabirati podobno misleči ljudje in vam pomagali k še bolj kvalitetnemu razmišljanju in s tem kvalitetnejšemu življenju.

Comments are closed.