ELAN VITALIS
Elan Vitalis je življenjska energija, zavedanje našega obstoja in namena, ki nas žene, da uresničujemo svoje sanje in posegamo po zvezdah.

Maja.Horvat.Lampe@elanvitalis.si

Zanesljiv recept za srečo (1.korak)

Kako deluje vesolje? Kako delujejo zakoni življenja? In kako si lahko s tem pomagamo?

Skozi evolucijo je človek spoznaval zakone narave, kot je na primer zakon težnosti, kar se da znanstveno raziskati. Kaj pa drugi zakoni? Enako močno, kot sila teže na nas vpliva še drugi, celo obsežnejši zakoni od zakona težnosti, saj ne deluje le navzdol 😉 – zakon privlačnosti. Problem je, ker nekateri ne opazijo njegovega delovanja in ga je težje znanstveno dokazati. Vendar ljudje že dolgo verjamemo v zakon privlačnosti, samo da mu nismo tako rekli. Eden izmed dokazov je star pregovor: Kadar ima hudič mlade, jih ima veliko. To pomeni, da verjamemo, da nas v nesreči lahko hitro doleti še kaj podobnega. Seveda sedaj vemo, da je to zaradi stanja duha, vibracije naših misli, čustev. Ko smo pretreseni, jezni, žalostni in osredotočeni na negativni dogodek, zaradi česar se nam dogajajo novi in novi slabi dogodki in v življenje privlačimo ljudi, ki so podobno žalostni, jezni, pod stresom, ipd.

Dobra novica je, da ta zakon deluje seveda tudi v pozitivno smer in predvsem dobro je, da je privlak dobrega močnejši, saj celo naše bitje teži v sreči, k dobremu. Kdo si v svoji globini ne želi sreče, dosega ciljev? Seveda si ne želimo, da bi v vsakem našem prizadevanju propadli, pogoreli, vendar zakaj se nam potem to dogaja?

Tu naštevam 4 korake, ki vas vodijo do zanesljive sreče. Prepričana sem, da če sledite tem korakom in pri njih vztrajate, da vam bo ta recept zagotovil 100% srečo!

1. korak: (poznamo ga vsi:) pozitivno razmišljanje in hvaležnost

Najprej je potrebno zavedanje in opazovanje in dobro poznavanje svojih misli. Kakšne so naše misli ob različnih dogodkih in fazah skozi življenje. Na začetku se je težko dvigniti nad sebe in sebe opazovati malo z distance ter najtežje- zavedati se, da SMO SAMI ODGOVORNI ZA SVOJE MISLI IN ČUSTVA! Nihče nas ne more pripraviti z nekim dejanjem, da bi jokali ali se razjezili! To naredimo šele s pomenom, ki ga z mislimi pripišemo temu dogodku! Čemur sledijo čustva. Npr.: Nekdo, ki vam je pomemben reče nekaj ob čimer pomislite: “To je nalašč rekel, da me bo prizadel!” in temu hitro sledi naša žalost ali jeza in nato še rečemo, da nas je ta človek užalostil ali razjezil. Na žalost nas velikokrat ljudje sploh niso želeli prizadeti, pa tudi če so nas želeli, lahko svoja čustva uravnavamo s tem, da se vsaj najprej prepričamo in vprašamo, kaj je nekdo z nečim mislil ali pa si preprosto rečemo: “Nihče me ne more prizadeti, prizadenem se lahko zgolj sam/a, s svojim razmišljanjem.” in s tem odvzamemo moč zunanjim dogodkom. Sliši se preprosto. Morda za vas v začetku ne bo, ampak bo vedno lažje, ko boste sprejemali vedno več odgovornosti za svoje misli in čustva.

Torej naš namen je, da na vse dogodke gledamo pozitivno, tudi če se nam v tistem trenutku zdijo slabi, se večkrat čez čas izkaže, da smo ta dogodek potrebovali za svojo osebnostno in duhovno rast in da je bilo tako najbolje za nas na dolgi rok. To dosežemo najlažje z dobrimi dejanji pomoči drugim, z dajanjem in hvaležnostjo. Vsak dan se sproti in pred spanjem zahvaljujmo za lepe dogodke v našem dnevu. Sledenje nam bo pomagalo, da se vedno bolj osredotočamo na lepe in dobre stvari v življenju. Ko dosežemo stanje duha, kjer smo sposobni večino dneva pozitivno razmišljati in nas le redko vrže s tira, stanje hvaležnosti za vse stvari, “dobre in slabe”, omogočamo božjemu načrtu da se začne za nas udejanjati. Naša življenjska energija se začne pretakati in več kot je damo z veseljem, več je dobimo nazaj.

Tisto, kar si želimo (če ne veste, kaj si želite, preberite naše starejše članke: Samoanaliza in postavljanje ciljev, Kako vedeti kaj si želim?), privabljamo v svoje življenje s pozitivnim razmišljanjem, verjetjem, da bo želeno prišlo, da si to zaslužimo! pomembno je, da ne samo pozitivno razmišljate, ampak da resnično verjamete v to, da se bo to zgodilo ter da ste tega vredni! pomaga, če si vsak dan ponavljamo misli, t.i. afirmacije, ali pa si na ogledalo prilepimo listek, ki ga večkrat čez dan preberemo. (Npr., če je naše življenje stresno in želimo v naše življenje prinesti mir, potem si napišimo. “Mirna sem, imam dovolj časa, da opravim vse, kar si želim.”).

Večkrat kot boste ponovili pozitivno misel, vanjo verjeli, morda o svojih ciljih, željah govorili drugim, bolj boste to privlačili v svoje življenje.

nadaljevanje 2., 3., 4. korak

Comments are closed.