ELAN VITALIS
Elan Vitalis je življenjska energija, zavedanje našega obstoja in namena, ki nas žene, da uresničujemo svoje sanje in posegamo po zvezdah.

Maja.Horvat.Lampe@elanvitalis.si

Dobro za nadaljevanje naše človeške vrste je, da je ponavadi ženskam prioriteta odnos- odnos s sodelavci, prijatelji, družino, partnerjem… Vendar zanjo morda to ni najboljše, no, kakor vzameš.

Postavljati druge pred seboj- to lahko vidimo kot žrtvovanje ali pa kot obrambni mehanizem. Večkrat je pri ljudeh tako, da ker se ne želijo spremeniti, rasti, se razvijati- obstanejo na eni točki in razloge za lastne težave iščejo drugje. Tako ona večkrat reče: svojo poklicno kariero sem morala žrtvovati za družino, zaradi prezaposlenosti nimam časa telovaditi, skrbeti zase. Ali pa: moj partner me vleče navzdol, zveza z njim je postala dolgočasna.

Zadnje čase se mi dogaja, da se mi več žensk (malo zaradi moje profesionalne usmerjenosti, malo prijateljsko) zaupa o svojih težavah v odnosu/zakonu. Pravijo- krizo imava, saj veš 3., 7.,9., 11.leto je kritično, ali pa- dolgčas mi je ob njem, nekako se ne vidim z njim v življenju, vse je postalo rutina.

Po tolikih letih kar naenkrat ugotovijo, da partner ni pravi za njih. Pravijo- vzal me je za samoumevno, nič več ni tistega vznemirjenja, zdi se mi, da je ljubezen med nama umrla, ne dotakne se me več, kot nekdaj.

Drage moje ženske- vem, da veste, da so krize normalen del odnosa in včasih je res bolje, da se partnerja razideta, sploh če je posredi nasilje, varanje ali če so njune predstave o življenju tako različne, da enostavno niso več združljive. Vendar se je večkrat dobro vprašati najprej nekaj vprašanj:

1. ali sem sama sploh zadovoljna s svojim življenjem in sama s seboj (poskusi ob tem razmišljanju pustiti fanta ob strani- ne začni- ja, če bi bil on drugačen, potem bi bila srečna 😉

2.kaj delam zase vsak dan, kar me izpolnjuje? (tisto, kar me polni z energijo, tisto, kar je samo moje)

3. ali živim in izpolnjujem smisel svojega življenja?

Res je, da ženske v odnos vnašamo več naše energije, da se je včasih res potrebno čemu odreči (to velja za moške in ženske 🙂 in da je splošno zadovoljstvo ženske velikokrat odvisno od tega, kako zadovoljna je v svojem odnosu. Vendar včasih spregledamo nekaj: da te imajo ljudje radi lahko le, če imaš sama sebe rada.

Zdaj pa boleča resnica: moškim smo privlačne takrat, ko smo same s seboj in s svojim življenjem zadovoljne. In mogoče je res, da se te manjkrat dotakne, da ni več tistega vzemirjenja. Morda zato, ker tudi on opaža, da nisi zadovoljna s seboj in če si večkrat slabe volje, kot dobre- to zagotovo ni ravno najbolj privlačno. No, seveda to ne velja samo za ženske- tudi moški ste nam najbolj privlačni takrat, ko ste polni energije, ko res živite svoje življenje in uresničujete svoje cilje.

ZATO, PREDEN GRESTE NARAZEN, POMISLITE, KAJ LAHKO NAREDITE ZASE- KAKO LAHKO SEBE IZPOLNEŠ Z ENERGIJO IN TUDI ODNOS BO POSLEDIČNO POLN ENERGIJE, ISKRIC IN VELIKO BOLJ ZADOVOLJUJOČ 😉

Comments are closed.