ELAN VITALIS
Elan Vitalis je življenjska energija, zavedanje našega obstoja in namena, ki nas žene, da uresničujemo svoje sanje in posegamo po zvezdah.

Maja.Horvat.Lampe@elanvitalis.si

Kako v življenju dobiti kar hočem?

Kvaliteta našega življenja je odvisna od kvalitete naših misli.  Ste že slišali ta izrek? Kaj pomeni? Gre za čisto preprosto fizikalno zakonitost. Naše misli so vibracije, ki jih pošiljamo v svet okrog sebe. In po principu podobno privlači podobno (tu zadaj je spet polno izrekov: Denar privlači še več denarja; Pokaži mi s kom se družiš in povem ti kdo si; Kadar ima hudič mlade jih ima veliko; in še bi lahko naštevali) si po zakonu privlačnosti v svoje življenje pritegnemo stvari, ljudi, dogodke, o katerih razmišljamo. Če veliko razmišljamo o problemih, si v življenje tako pritegnemo probleme. Če razmišljamo o svetu, da je vedno dobro poplačano, potem se nam bo vedno dobro, ki ga naredimo drugim, na en ali drug način poplačalo.

Ljudje smo projektorji, svet pa je naše platno. Kar si v notranjosti, v naših glavah s pomočjo naših misli, prepričanj, tudi strahov naslikamo, to se začne kmalu odražati v resničnosti.

Zavedati pa se moramo, da na veliko naših najglobljih prepričanj pozabimo in nato nam ni jasno zakaj stalno razmišljamo o tem, kako bomo dobili v službi boljši položaj, pa se to ne zgodi. Pozabljamo pa na svoja globoka prepričanja, ki so večkrat stavki naših bližnjih še iz našega otroštva: Denar pokvari ljudi; Veliko denarja, veliko problemov; Kdor ima veliko denarja, si ga sigurno ni pridobil na pošten način; ipd. Se morda zalotite, da kdaj tako razmišljate? In potem se še čudite, da nimate veliko denarja? Naša globoka prepičanja nam tako lahko onemogočajo dosego našega cilja.

Izjemnega pomena je tako, da se poskušamo večino dneva zavedati kaj delamo, kaj razmišljamo, katera prepričanja nas vodijo. To dosežemo s samoizpraševanjem. Kaj sem razmišljal, da je to prišlo v moje življenje? Sem se sekiral glede tega in sem preveč razmišljal negativno o stvari in nisem zares verjel, da se bo vse zgodilo kot se mora? Kaj mi preprečuje, da bi dosegel ta cilj?

Poleg tega je pomembno, da se osredotočimo na cilj (npr. hiša) , ne pa na sredstva (denar oz. kako bomo do cilja prišli). Ne razmišljajmo na kakšen način nam bo želeno dano. Naša naloga je zgolj, da si izoblikujemo kar si želimo, do najmanjših detajlov, pri čemer najbolj pomaga redna vizualizacija in resnično verjamemo, da ni ovir in da bomo to stvar, dogodek, resnično imeli, doživeli.

Pred leti sem se sama ujela v negativen cikel: Globoko v sebi sem imela prepričanje, ki ga ima veliko ljudi: Če se ti dogaja toliko dobrega, potem te za vogalom gotovo čaka nekaj slabega. In res. Najprej se je pojavil en problem in nato, ker sem bila pod stresom zaradi te situacije dalj časa, se je pojavil problem še na drugem področju in kmalu sem bila v ciklu negativnega prepričanja, ki se je širil kot rak rana na vedno več področij mojega življenja. Morala sem se zavestno ustaviti in se s hvaležnostjo usmeriti na pozitivna področja mojega življenja. Pričela sem se zahvaljevati za vse, kar imam, karkoli dobrega, pa čeprav čisto majhnega se mi je zgodilo. In kmalu je bilo več mojega fokusa na pozitivnih, kot na negativnih dogodkih in spet je bilo vse kot mora biti. Preprosta vaja, ki sem jo glasno izrekala v avtomobilu med vožnjo, se je izkazala za zelo učinkovito. Na glas sem si večkrat rekla: “Veliko dobrega se mi dogaja in še bolj luštno nam bo! (o.p. nam kot družini)” Iz istega razloga se trudim, da čim manjkrat govorim o svojih problemih, saj nekateri ljudje vsakomur, ki ima 5 minut razlagajo o svojih problemih in s tem ojačajo lastno negativno frekvenco. V istem košu je preklinjanje. Bolj preklinjaš lastno usodo, slabše je. Namesto tega raje reci: “Vse se bo rešilo, kot je najboljše zame.” Če resnično zaupaš v višje dobro (naj bo to Bog, karma, princip vesolja…), potem se bo zate vse tako obrnilo, kot se mora in boš v vsaki, tudi negativni izkušnji, lahko videl, da je to le zamaskirana dobra priložnost zate. Včasih nam recimo mora stanje v službi postati neznosno, da nas s tem prisili, da se končno lotimo dela, ki nas veliko bolj veseli ali pa da na primer odpremo podjetje, kot si želimo. Ali drug primer: razmere v soseski se tako poslabšajo, da si končno primoran se preseliti in si končno ustvariti hišo, ki si jo želiš.

Dokler so razmere znosne, se nam nič ne mudi se premakniti. Včasih pa nam vesolje reče: “Dovolj! Čas je za premik!” in že hitimo novim zmagam naproti in smo lahko hvaležni, da se je tisti (takrat se nam je zdel negativen) dogodek zgodil.  🙂

http://elanvitalis.si/2011/02/09/zanesljiv-recept-za-sreco-1-korak/

Comments are closed.