ELAN VITALIS
Elan Vitalis je življenjska energija, zavedanje našega obstoja in namena, ki nas žene, da uresničujemo svoje sanje in posegamo po zvezdah.

Maja.Horvat.Lampe@elanvitalis.si

Zakon privlačnosti – zakaj spodleti?

Večina izmed vas je že gotovo slišala govoriti o ali celo prebrala knjigi Zakon privlačnosti in Skrivnost (The secret). Knjigi sta po mojem mnenju osnova za razumevanje kako, na kakšen način, po kakšnem ključu si v svoje življenje privabljamo dogodke, stvari in ljudi. Kot osnova je pomembno naše stanje duha, torej ali imamo do sebe in sveta pretežno pozitiven pogled ali negativen, ter naše ramišljanje o svetu, kateri stavki oblikujejo naše doživljanje sebe in sveta. Torej, če navedem samo nekaj primerov, najprej negativnih: “Ljudje, ki imajo veliko denarja, so si ga pridobili na nezakonit način. Denar ne raste na drevesu.” Ki pa jih lahko razumsko zamenjamo s pozitivnimi: “V življenju vedno dobim, kar si resnično želim. Lepo mi je in še lepše mi bo,” (slednji je moja dnevna mantra). Pomembna je tudi hvaležnost, pozitivno razmišljanje, vizualizacija ciljev, načrtno postopno ustvarjanje. Toliko, če povem samo na kratko.

Vse lepo in prav. Vendar se nam v življenju ne uresničujejo samo pozitivne stvari, temveč si velikokrat v življenje pritegnemo negativne dogodke. To se največkrat zgodi, ko že nekaj časa pretežno pozitivno razmišljamo, pridno vizualiziramo, na primer naše novo delovno mesto, smo hvaležni, delamo dobro, ko se čisto sprostimo. In takrat se zgodi- nesreča v takšni ali drugačni obliki.

Takrat mnogo ljudi, ki ne razumejo v polnosti zakona privlačnosti, rečejo, da je zakon privlačnosti spodletel in da ne deluje. Pa ni res!

Zakon privlačnosti deluje ves čas, a kar nekaj časa sem potrebovala, da sem sama ugotovila kako. Tega vam knjiga The secret ali The law of attraction ne pove! In sicer-

S svojimi močnimi občutki (pozitivnimi: občutek veselja, sreče, evforije; ali negativnimi: strah, žalost, groza, pretirano sočustvovanje z drugimi) v svojem življenju najbolj intenzivno ustvarjamo.  Torej, če si želimo poroke, bodimo resnično veseli, ko se poroči naša prijateljica (ja, saj vem, instiktivno čutimo bolj zavist, kot evforijo 😉 če si želimo nove hiše, glasno recimo “Ja, tako hišo!” ko zagledamo hišo, ki je podobna tisti, ki si jo želimo, itd. Vendar pa bodimo zelo previdni pri pretiranem sočustvovanju z ljudmi v nesreči, pri gledanju poročil, kjer prikazujejo kar naprej le težko ekonomsko stanje in nesreče- večkrat ko gledamo, poslušamo, razmišljamo, govorimo o nesreči, lastni ali tuji, bolezni, pomanjkanju denarja, bolj se to usidra v našo podzavest. In ne da bi si želeli, si vso nesrečo nakopljemo tudi v svoje življenje.

V vsakem izmed nas je velik del Boga, to je naša duša. Zaradi nje imamo tako veliko moč soustvarjanja z lastnimi mislimi in dejanji. Bog nam na tak način dopušča, da soustvarjamo v svojem življenju. Pri tem delujejo tri pomembni zakoni: Zakon privlačnosti, Zakon postopnega ustvarjanja in Dopuščanje. Torej privlačimo ljudi, stvari, dogodke, ki so na podobni frekvenci, kot smo mi sami. V življenju moramo ustvarjati postopno, torej le eno stvar naenkrat, postopoma, načrtno. Dopuščanje, no to pa je zakon, ki se mi je razodel v polnosti šele pred kratkim in katerega podrobne razlage ni najti v navedenih knjigah.

Takrat, ko smo najbolj sproščeni, lahko zakon Dopuščanja najbolj deluje. Do sedaj sem vedela le, da je ljubezen drugotno stanje. Kar pomeni: Pravo ljubezen v svoje življenje pritegneš šele, ko o njej ne razmišljaš, ampak si sproščen in uživaš svoje življenje. Veliko ljudi pove, da se je v svoje partnerje zaljubilo ravno takrat, ko so si rekli, da nočejo imeti partnerja nekaj časa in so preprosto bili srečni sami s seboj. Podobno kot ljubezen, pa se večina stvari materializira ravno takrat, ko o njih nehamo razmišljati.

Primer: Dolgo nas je strah, da če bomo šli v gozd, bomo tam dobili klopa in ne hodimo v gozd. Potem pa en dan vseeno gremo, a smo tam sproščeni, ne razmišljamo o tem in glej ga zlomka- doma pogledamo in imamo klopa. Ali drug primer- strah nas je nesreč in velikokrat na cesti razmišljamo o tem kako drugi nevarno vozijo in se bojimo nesreče. En dan pa, ko se vozimo čisto sproščeni v službo, polni lepih misli, in evo- se drug avto na križišču zaleti v nas.

Torej- v sproščenem stanju ustvarjamo najbolj močno. Takrat materializiramo prevladujoče pozitivne in negativne misli. Takrat dopustimo vesolju, da ustvarja namesto nas. Ustvarja pa točno tisto, kar je v nas. Je kot slikar na platno življenja, ki slika, kar je v naši notranjosti. Jo prelije v resničnost. Kar smo razmišljali včeraj, bo danes na platnu našega življenja. Včasih je ekstremno težko ostati pozitiven ob negativnih dogodkih, a pomislite na vaše jutrišnje platno! Prekinite krog! Bodite pozorni na svoje misli ob vsakem trenutku, znebite se svojih strahov, tako da vsako tako negativni misel, zamenjate s pozitivno; meni takrat najbolj pomaga že omenjena misel: “Lepo nam je in še lepše nam bo!”, ki jo izrečem glasno, da ima še večji efekt. In pa tudi: “Vsaka stvar je za nekaj dobra!” In veselo ustvarjajte svoje želje, cilje! Srečno!

 

 

Comments are closed.