Da ga potihoma gledaš in ne čutiš več nič, razen morda naveličanost in jezo nanj. Vse te moti na njem.

Kako to, da ženske postanemo taki tigri, ki samo renčijo, moški pa želve, ki se samo še umikajo stran, v svojo lupino, bežijo v delo, k prijateljem. In smo same in še bolj jezne.

Če bi postale bolj nežne, se znale večkrat zadržat in ne kritizirat ter napadat, bi morda mož zbral pogum in pokukal ven iz svojega oklepa. A mu ne damo veliko časa, preden spet znorimo. Kako postati spet mačka, mucica, da nas bo spet videl kot zapeljivo, čudovito bitje, v katerega se bo spet zaljubil in HOTEL delati stvari, zaradi katerih jih zdaj napadamo?

Naredimo seznam vsega, kar nas moti pri njem. Ja, moti, jezi, živcira. Na desno stran tega seznama pa svoje reakcije na njegove lastnosti, ki nas pri njem motijo. Torej npr.: da smo jezne, se razburjamo, kričimo, se z njim ne pogovarjamo, ipd. Sedaj pa levi del seznama odtrgajmo stran in ostane nam zgolj naše vedenje- take smo torej. Take nas vidijo naši otroci, naš mož. Si res želimo biti take?

Najbrž ne.

Sedaj naredimo drug seznam. Poskusimo se spomnit, zakaj smo se poročili z njim, kaj nas je pri njem privlačilo, kakšne so njegove kvalitete. Ta seznam varno spravimo in ga vedno poglejmo, kadar bomo imeli krizo.

Dejstvo je, da ne moremo spreminjati nikogar drugega, le sami sebe.

Igralec Will Smith je odgovoril, da je ključno za srečen in dolg zakon, da NE DELATA NA ODNOSU, DELATA VSAK NA SEBI, DA STA EDEN ZA DRUGEGA VSAK DAN BOLJŠA. Torej, kako bi lahko bila drug za drugega boljša partnerja. Vsak ima svojo osebno pot rasti in najlažje je s prstom kazati na partnerjeve napake. Ponavadi takrat, ko imamo svoje težave, s katerimi se nam ne da ukvarjati. Ker je tako lažje.

Če bi vsak delal predvsem na svojih težavah in se jih zavedal. Delal na tem, da poskrbi zase, najde srečo v svojem življenju, se zna kdaj tudi veseliti, razvajati. Takrat bo tudi partner opazil, da smo drugačne, da spet žarimo.

In se bo lahko ponovno zaljubil v nas. Me pa bomo lahko našle spet srečo v sebi in je ne iskale drugod.

In še: “V vsak poročni prstan bi fal vgravirati: “BODITA PRIJAZNA DRUG Z DRUGIM”

Preprosto ne? 😉 Lahko vam reši zakon.